Вчений з Федеральної політехнічної школи Лозанни виступив з пропозицією унікальної статистичної моделі, що дозволяє більш продуктивно оцінювати можливість знаходження розвинених інопланетних цивілізацій. Така інформація стала відома завдяки матеріалу у виданні Proceedings of the National Academy of Sciences.

Щоб зрозуміти, чи існує у Всесвіті інша планет з рівнем технологічного розвитку, схожим з нашим, вчений Клаудіо Грімальді з EPFL спільно з Каліфорнійським університетом у Берклі створив статистичну модель, яка надасть експертам новий інструмент для виявлення сигналів, які видаються в теорії позаземним розумом. Даний метод допоможе проводити пошук ефективніше і простіше.

На сьогоднішній день вчені створюють все більш досконалі інструменти на зразок величезного радіотелескопа Square Kilometre Array у Південній Африці та Австралії.

"В реальності розширення території для пошуку лише трохи підвищує реальну ймовірність що-небудь знайти. І якщо навіть у тому випадку ми не зуміємо знайти ніякі сигнали, то все одно не можна з упевненістю сказати, що життя більше ніде не існує", - зазначає Грімальді.

Популярні новини зараз

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Показати ще

Особливістю статистичної моделі Грімальді є те, що вона дає вченим можливість інтерпретувати як успіх, так і невдачу у виявленні сигналів на будь-яких відстанях від нашої планети. Його модель базується на теоремі Байєса для вираховування залишкової ймовірності реєстрації сигналу в межах конкретного радіуса навколо нашої планети.

Наприклад, навіть якщо в радіусі тисячі світлових років не спійманий сигнал, все ще є 10% шансу, що Земля знаходиться в межах досяжності тисячі сигналів з інших планет, просто наша техніка недостатньо могутня. Але ця ймовірність досягне практично 100%, якщо хоча б один сигнал в радіусі тисячі світлових років вдасться зловити. Тоді буде гарантія, при якій можна відзначити, що в Галактиці є життя.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в космосі був помічений смертельний танок чорних дірок.

Також Знай.UA розповідав, що біля Чумацького Шляху виявили "гостей" з іншої галактики.

Крім цього, Знай.UA писав, що вчені помітили НЛО, який відбирає енергію у Сонця.