Група російських вчених провела дослідження і дійшла висновку, що ближче до 2030 року розпочнеться період серйозного похолодання в Арктиці. Це відбудеться у рамках 70-річного кліматичного циклу.

Таку заяву зробив Генріх Алексєєв - керівник відділу взаимодейтсвия океану і атмосфери Арктичного і антарктичного науково-дослідного інституту, передеють росЗМІ.

"З 2030 року прогнозується похолодання в рамках 70-річного кліматичного циклу", - заявив дослідник під час виступу на 7 Регіональному громадському форумі-діалозі "Співпраця для стійкого розвитку Арктики". До речі, до яких температур дійде похолодання, дослідник не уточнив.

Алексєєв розповів, що льодову обстановку в Арктиці можна прогнозувати за допомогою різних моделей: одна буде враховувати надходження теплих повітряних мас і води, інша - антропогенний вплив. Учений додав, що найнижчий льодовий покрив Північного Льодовитого океану зафіксували у так званий "апокаліптичний рік", тобто, 2012.

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Показати ще

Згідно дослідному прогнозом, до 2050 року площа льодів може опуститися до показника 2012 і скласти приблизно 3 млн кв метрів. Якщо враховувати неконтрольоване зростання антропогенного впливу, ця цифра може зменшитися до 1 мільйона. Разом з тим моделі більш комплексного підходу дають привід вважати, що настільки серйозного танення льодовиків не буде.

Нагадаємо, скільки існує вчених, стільки, напевно, і дат, коли світу повинен настати кінець. Так, згідно з новим пророцтвом, Його Величність Апокаліпсис повинен настати зовсім скоро: якщо вірити вченим, то нам з вами залишилося жити всього кілька місяців, бо кінець світу "призначили" на літо 2019 року.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", що знайдено легендарну Нібіру, Судний день близький.

Також "Знай.uа" писав, чи збудеться друга половина пророкувань Распутіна.