Влітку минулого року, незадовго до своєї смерті, всесвітньо відомий вчений і популіст науки, Стівен Хокінг заявив про те, що люди повинні зробити все можливе, щоб в найкоротші терміни освоїти космос і покинути Землю, переселившись на іншу планету. І пояснив чому.

Хокінг прогнозував, що наслідки зміни клімату будуть катастрофічними. Вчений був упевнений, що точка неповернення вже пройдена, і більше не вийде відновити екосистему планети. Тепер же середня температура на Землі буде стрімко підвищуватися. Хокінг заявив, що в найближчому майбутньому температура на планеті підвищиться до 300 градусів, на Землю обрушаться кислотні дощі. Вчені прокоментували недавні заяви астрофізика і відзначили, що в будь-якому випадку рано чи пізно Сонце знищить Землю, оскільки через 3,5 млрд років воно стане величезних розмірів, і вода на планеті випарується. Відповідно, планета стане безлюдною, і навіть бактерії не виживуть.

За словами дослідників, всі прогнози Хокінга щодо загибелі Землі можуть збутися, і зараз потрібно кидати всі сили, щоб швидко вивчити космічний простір і колонізувати планету, яка буде підходити для життя людей. Рятувати цю планету вже немає сенсу. Однак, це не означає, що можна смітити і вирубувати дерева. Варто шанобливо ставитися до місця, в якому людство існує вже багато років.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Нагадаємо, що підрозділ соціальної мережі Facebook в Колумбії розпочав публічне тестування свого додатку для пошуку нових знайомств і створення пари. Розробники анонсують, що Facebook Dating буде принципово відрізнятися від існуючих аналогів.

Як повідомляв Знай.uа, американська компанія Amazon представила AmazonBasics Microwave - мікрохвильовку, керовану за допомогою голосового помічника Alexa.

Знай.uа писав, що американською корпорацією Google розроблено пристрій для смартфонів, назване Pixel Stand. Зараз вже відомо, що компанія випустить унікальну бездротову зарядку, яка працює на технології Qi.