Фахівці відзначають, що виявлені сліди на Марсі - останки стародавнього океану, своїми розмірами рівного світовим океанам Землі.

Вся вода, як повідомляють фахівці, знаходилася в одному місці, що вкрай дивно.

Сама ж рідина в марсіанському океані, можливо, була схожа за хімічним складом з нашою, земною водою.

Вчені зробили припущення, що вода з долини Гіпаніс випарувалася приблизно 4 мільярди років тому. Існує теорія, що даний факт стався через зміщення траєкторії руху Марса навколо Сонця.

Швидше за все, на поверхні Марса є ще рідина, але з причини всіх змін вона могла переміститися в грунт.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

На майбутнє запланована висадка експедиції на поверхню планети для подальшого її вивчення.

Марс з давніх-давен приваблює багатьох вчених і астрологів. Може виявитися так, що ця планета буде вивчена краще світового океану.

Нагадаємо, раніше стало відомо, як буде виглядати колонізація Марсe. Відзначається, що простіше було б заселити Місяць, але більшу частину населення земної кулі манить Марс. Колонізувати червону планету планують вже у 2030-х роках.

Крім цього, Знай.UA розповідав про те, що результати аналізу ґрунту з Марса показали, що грунт на планеті м'який. Наголошується, що раніше кору Марса порівнювали з дном океану на Землі по щільності, проте, зараз з'ясувалося, що ґрунт поверхні Марса може виявитися пористим або просто складатися з більш легких елементів.

Також Знай.UA писав, що на Марсі знайшли сліди снігу. Відзначається, що техніка, встановлена на Марсі, зазначила похолодання, випадання частинок льоду з неба з тонких хмар, і їх залишки на поверхні планети. Також існує ймовірність, що сніг випадає з різною швидкістю в різних частинах Марса. Слід уточнити, що це вже не перше припущення про випадання крижаних опадів на планеті. Раніше техніка вже фіксувала подібне явище.