За останні кілька років швидкість льодовика Купол Вавилону, який сповзає в море і знаходиться в Арктиці на Північній землі, збільшилася у декілька десятків разів. На сьогоднішній день гігантська брила мчить зі швидкістю 25 метрів на день, всього за рік льодовик розгубив 4,5 кубічних кілометрів свого обсягу.

Купол Вавилона розташований на острові Жовтневої революції, але вже почав висуватися у бік моря. Дослідники стверджують, що те, як швидко переміщається цей льодовик, ставить під сумнів, що інші льодовики як і раніше залишатимуться стабільними. Вчені припускають, що десятки інших крижаних брил можуть позбутися великої маси і теж висунутися в море.

"Клімат змінюється, прискорення танення льодовиків відбувається тепер частіше, але швидкість втрати льоду на Куполі Вавилона безпрецедентно екстремальна. Ми ніколи нічого подібного не бачили. Тепер ми працюємо над програмою, щоб зрозуміти все, що відбувається", - розповів один з авторів дослідження Майк Вілліс з університету Колорадо.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Показати ще

Агонія, епідемії, масові смерті: вчені зробили страшний прогноз

Група вчених з Каліфорнійського університету попередила світ про страшну перспективу, яку передбачили ще в 1973 році: у людства є всі шанси вимерти вже найближчим часом.

Нагадаємо, скільки існує вчених, стільки, напевно, і дат, коли світу повинен прийти кінець. Так, згідно з новим пророцтвом, Його Величність Апокаліпсис повинен настати зовсім скоро: якщо вірити вченим, то нам з вами залишилося жити всього кілька місяців, бо кінець світу "призначили" на літо 2019 року.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", що знайдено легендарну Нібіру, Судний день близький.

Також "Знай.uа" писав, збудеться друга половина пророкувань Распутіна.