Учені вирішили піти на цікавий експеримент. Вони запропонували нагороду екстрасенсам, парапсихологам та іншим любителям пересувати предмети на відстані силою думки. При чому досить не малу – 10 тисяч доларів.

Вчені пішли на цей експеримент зовсім не заради оцінки надприродних можливостей всякого роду "медіумів". Про це пише Vladtime.

За довгий час вивчення такого, наприклад, явища, як телекінез, вчені переконались у впливі на "надможливості" різних чинників: від напруги в електромережі до змін атмосферного тиску і магнітних бур.

Тому фахівці хоч і раді ознайомитися з демонстрацією паранормальних здібностей всіх бажаючих і обіцяють вручити переможцеві чек на 10 тисяч євро, однак, в першу чергу об'єктом вивчення для них стане психологічний портрет самих учасників.

Вчені зазначають, що протягом кількох років жоден з 60 претендентів на володіння надприродними здібностями так і не зміг показати свої унікальні вміння. Справа в тому, що експеримент передбачає багатогодинну перевірку "паранормальних" можливостей, які доводять право вважатися особливими.

Зазначається, що після свого фіаско учасники досліду категорично заперечують свою неспроможність в цій сфері та починають звинувачувати непереборні обставини. Екстрасенси, парапсихологи і телекінезники всіляко наполягають на своїх здібностях і готові до чергової спроби продемонструвати своє вміння.

Вчених привертає вивчення психології цих людей, відсутність у них критичного мислення і неготовність визнати поразку.

Нагадаємо, телеканал СТБ завершив 18 сезон містичного реаліті-шоу "Битва екстрасенсів"

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", легендарний пророк Вольф Мессінг після своєї смерті залишив нащадкам більше питань, ніж відповідей.

Також "Знай.ua" писав, американська сім'я стверджує, що в їхньому будинку живе справжній полтергейст.