Дуже дивовижне відкриття зробили британські вчені. Виявилося, що між тими самими мурашками по шкірі та високим рівнем щастя є щільний зв'язок.

Відомо, що цікавий експеримент провели цього літа під час музичних фестів Редінг та Лідс у Великобританії. Ці заходи контролювали експерти Метью Сакса з Гарварду і професор Оксфордського університету Робін Мерфі. Про це пишуть британські наукові видання.

Так, вчені намагалися з'ясувати відмінності в рівні життя тих, хто відчуває мурашки по шкірі під час прослуховування музики і тих, кому цей стан незнайомий.

Відомо, що дослідники оцінювали відповіді сотні добровольців, які відвідували концерти з живою музикою, а також відстежували фізіологічні реакції учасників дослідження за допомогою спеціального монітора.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

З'ясувалося, що ті добровольці, які відчували мурашки від живої музики, мали міцнеше здоров'я, а також вищий рівень щастя. За даними дослідників, мурашки по шкірі спостерігалися у 55 відсотків учасників експерименту, переважно у жінок, які частіше виявляли емоційний відгук на живу музику, ніж чоловіки.

Крім цього, учасників експерименту, які хоч один раз відчували мурашки по шкірі під час фестивалю, вчені описали, як приємніших та чуйних співрозмовників.

"Результати нашого дослідження абсолютно феноменальні і дозволяють визначити риси особистості, якими володіють люди, які відчувають мурашки по шкірі. Ми встановили, що мурашки можуть свідчити про загальне благополуччя людини, про її гарний настрій, міцне здоров'я і вищий рівнем щастя протягом життя в порівнянні з тими, кому незнайомий цей стан", - говорить Робін Мерфі.

Варто нагадати, що вчені з'ясували, який характер допомагає досягти висот. Певний набір особистих якостей здатний вивести моральний і фінансовий стан людини на новий рівень.

Нагадаємо, складено рейтинг найнещасливих країн світу.

Як повідомляв Знай.uа Анфіса Чехова розповіла про секрети хорошого сексу, і навіть показала.

Знай.uа писав, Седокова відставила свій величезний зад спеціально для Київстонера.