Реальний вік сибірського "єдинорога" вдалося визначити російським дослідникам.

Вчені змогли зрозуміти, що знайдений в Казахстані череп носорога-еласмотерія, якого прозвали "сибірським єдинорогом", майже на 320 тисяч років молодше, ніж передбачалося раніше.

Elasmotherium sibiricum

Так, вік кісток тварини дослідники дізналися завдяки радіовуглецевому датуванню. Про це пишуть російські наукові видання.

Протягом десятиліть вважалося, що сибірський єдиноріг або Elasmotherium sibiricum, зник як вид близько 350000 років тому. Але череп, який був знайдений в Казахстані в 2016 році, зберігся настільки добре, що саме після його вивчення було доведено: ці неймовірні істоти все ще існували близько 29 000 років тому.

Популярні новини зараз

Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Тобто, цілком можливо, що єдинороги могли зустрічатися з людьми сучасного типу. Сибірський єдиноріг був пухнастим і міцним. Він виглядав так само, як сучасний носоріг, ось тільки ріг розташовувався на лобовій, а не на носовій кістці черепа, як у сучасних тварин.

Доросла особина була приблизно 2 метри висотою, 4,5 метра в довжину і важила до 4 тонни. Будова щелеп і зубів тварини вказує на те, що вона харчувалася бульбами і цибулинами рослин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Абу-Дабі археологи виявили руїни мечеті, якій, за попередніми підрахунками, близько тисячі років.

Як передає телеканал Al Arabiya, цікава і важлива з точки зору історії розвитку ісламу знахідка була зроблена в районі міста Ель-Айн, розташованого в 150 км на схід від столиці країни.

Варто нагадати, що під час розкопок архіепіскопського замку Сьоборг на острові Елленхольм на півдні Швеції археологи знайшли венеціанський золотий дукат XIV століття.

Монета була викарбувана під час правління дожа Андреа Дандоло (1343-1354), відомого тим, що він перебудував собор Святого Марка.

Нагадаємо, сотні найдавніших мумій розкрили ще одну таємницю Антарктиди.

Як повідомляв Знай.uа він чекав 130 млн років: у Китаї знайшли останки стародавнього динозавра.

Знай.uа писав, крижана пустеля, зберігає таємницю: якою була Антарктида мільйони років тому.