Вчені заявляють про виникнення нового супутника Землі, який постійно знаходиться поруч та крутиться навколого Блакитної планети. А річ іде про гігантський астероїд.

про це інформує news.enovosty.

Зафіксували це явище американські та французькі астрономи Роберт Джадіс і Жеремі Фобьон.

Космічне тіло знаходиться від Землі на відстані всього в кілька мільйонів кілометрів.

Спеціалісти NASA виявили тіло в 2016-му

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти

Показати ще

Це зовсім незвично для подібних небесних тіл. У той час як інші астероїди не затримуються на орбіті більше 9 місяців, астероїд під назвою 2016 HO3 крутиться навколо планети вже близько сотні років.

Дослідники встановили, що астероїд має невеликі розміри, тому такі супутники прийнято називати квазіспутніка. Вчені повідомляють, що в майбутньому астероїд може ще далі віддалиться від Землі, але повністю "втекти" йому не дасть гравітація.

Нагадаємо, що даний астероїд був відкритий американськими дослідниками з агентства NASA ще два роки тому - власне від цього і пішла назва. Два роки поспіль вчені спостерігають обертання цього тіла навколо Землі. Вчені припускають, що колись 2016 HO3 підлетів близько до планети, а та оперативно "затягнула" його до себе.

Дивіться: Сонячні бурі. Як захиститися

Нагадаємо, 11 вересня, Україну накриє ще одна нова хвиля магнітних бур, однак у цей раз набагато більш потужна. Повідомляється, що період магнітних бур триватиме до кінця цього тижня.

Як повідомляв Знай.ua,буквально днями на території Сполучених Штатів Америки неозброєним оком можна було побачити містичну планету Нібіру, яку так бояться всі уфологи.

Так, свідками цього явища стали американці зі штату Міннесота, який відразу відобразили побачене і опублікували в соціальні мережі.

Також Знай.ua писав, що жителі китайського міста Юйлинь, розташованого в провінції Щеньси, виявили в небі дивну аномалію – загадкову хмару, яка переливається всіма кольорами веселки.
Громадяни встигли зловити дане явище на камери смартфонів, відеозапис з'явився в мережі. Як повідомили дослідники, на відеозапис потрапила так звана "дірява хмара", яка з'явилася з-за зміни агрегатних станів: переходу води з рідкого стану в твердий (невеликі кристали льоду).