Національне управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) попереджає, що величезна діра в сонячній короні може стати передвісником найбільшої сонячної грози за останні кілька років. Крім того, сонячна активність може позначитися не лише на здоров'ї людей, а й спровокувати збої в роботі багатьох приладів, у тому числі зв' язку.

Про це інформує Science Alert.

Вчені заспокоюють, що серйозних катаклізмів чекати не варто, однак наслідки для техніки і більшості населення планети все-таки будуть, навіть незважаючи на те що Сонце знаходиться не на піку активності.

Гамма-сплески

Американські фахівці відзначають, що найменш щільні і більш холодні ділянки плазми в сонячній короні можуть прорватися, вивільняючи величезну кількість іонізованих частинок. За прогнозами вчених, геомагнітна буря може вибухнути на головному світилі вже 11 вересня.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Буря

Якщо вірити прогнозам дослідників космосу, то вже через день - два потік іонізованих частинок досягне атмосфери нашої планети. Є і плюси: вчені також припускають, що сонячна супербуря прогріє Землю в певних районах і таким чином потішить людей ясною погодою. Найбільше пощастить жителям Центральної та Північної Америки, а також Центральної та Південної Росії.

Дивіться: Сонячні бурі. Як захиститися

Нагадаємо, буквально днями на території Сполучених Штатів Америки неозброєним оком можна було побачити містичну планету Нібіру, яку так бояться всі уфологи.
Так, свідками цього явища стали американці зі штату Міннесота, який відразу відобразили побачене і опублікували в соціальні мережі.

Як повідомляв Знай.ua,11 вересня, Україну накриє ще одна нова хвиля магнітних бур, однак у цей раз набагато більш потужна. Повідомляється, що період магнітних бур триватиме до кінця цього тижня.

Також Знай.ua писав, що жителі китайського міста Юйлинь, розташованого в провінції Щеньси, виявили в небі дивну аномалію – загадкову хмару, яка переливається всіма кольорами веселки.
Громадяни встигли зловити дане явище на камери смартфонів, відеозапис з'явився в мережі. Як повідомили дослідники, на відеозапис потрапила так звана "дірява хмара", яка з'явилася з-за зміни агрегатних станів: переходу води з рідкого стану в твердий (невеликі кристали льоду).