Астрономи за допомогою радіотелескопу National Science Foundation зафіксували небезпечний джет (тонкий струмінь гамма-випромінювання), що утворився після злиття двох нейтронних зірок. Подія, що отримала назву GW170817, відбулося в серпні минулого року.

Це зіткнення унікальне тим, що воно було першим в історії, при якому були виявлені відразу як гравітаційні хвилі, так і електромагнітні хвилі, включаючи гамма-промені, рентгенівські промені, видиме світло та радіохвилі. Грубо кажучи, це був потужний вселенський феєрверк.

Потім радіоінтерферометр Very Long Baseline Array (VLBA) зафіксував щось дуже дивне – через деякий час після злиття зірок вчені виявили область, випускаючу радіовипромінювання, і вона переміщалася настільки швидко, що її можна було пояснити джетом — надшвидким струменем плазми. Причому цей незвичайний джет мчить у напрямку до Землі зі швидкістю дуже близькою до швидкості світла (близько 97% від світловою).

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Небезпека в тому, що якщо такий джет наблизиться близько до Землі, то вб'є близько 95% всіх живих істот на планеті. Вчені припускають, що Масове пермське вимирання, яке сталося 250 мільйонів років тому, відбулося саме з цієї причини. Втішає лише той факт, що струмінь знаходиться на відстані 130 мільйонів світлових років, а значить гамма-випромінювання досягне нашої планети дуже нескоро.

Раніше повідомлялося, що смертоносна Нібіру з'явилася в небі поруч з Місяцем. Житель штату Пенсільванія, США, зняв в нічному небі щось незрозуміле. У мережі відразу ж піднявся страх, користувачі почали активно писати про прийдешній Судний день. На кадрах видно червону планету, яка знаходиться поруч з Місяцем, повідомляє Daily Star. "Дивіться, ось Місяць. І коли я наближаю камеру, то поруч з ним видно червону планету. Це не відблиски".

На думку місцевих жителів, NASA приховує правду від громадськості і поруч з Місяцем знята планета Нібіру, також відома як Планета X. Експерти прогнозують, що найближчим вона зіткнеться з Землею і тоді настане кінець світу.

Нагадаємо, всього через п'ять років нашій планеті може прийти кінець.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що вчені отримали докази існування загадкової Планети Х.

Також портал "Знай.uа" писав, що кількість астероїдів, які вважаються небезпечними для Землі, постійно збільшується.