Автоматичні сушарки для рук можуть бути розповсюджувачами небезпечних для людського здоров'я бактерій. Такий висновок зробила міжнародна команда вчених.

Дослідники вивчили поширення патогенних мікроорганізмів в туалетах лікарень у Франції, Італії та Британії. Експерти відстежували рівні бактеріального забруднення протягом 12 тижнів в приміщеннях, де перебували або сушарки, або диспенсери для кріплення паперових рушників.


Проби брали з повітря, з підлоги і інших поверхонь в туалеті. Після цього була зроблена оцінка виявлення таких штамів, як золотистий стафілокок, ентерококи та ентеробактерії, в тому числі, кишкова паличка.


Як стало відомо, користування сушарками стає причиною поширення величезної кількості бактерій, у тому числі тих, що мають множинну стійкість до медикаментів і складніше піддаються лікуванню. Як відзначили дослідники, дані пристрої сприяють появі аерозолів, здуваючи мікроби з погано вимитих рук. Бактерії розлітаються по всій площі приміщення і можуть стати причиною зараження людей зі слабким імунітетом, викликавши важковиліковну інфекцію.


Вчені радять використовувати для сушіння рук паперові рушники, так як вони разом з водою поглинають мікроби, які залишилися на руках.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще


Раніше стали відомі види бактерій, які здатні спровокувати онкологію та інші страшні захворювання. Особливо слід побоюватися даних мікроорганізмів людям з ослабленим імунітетом. Найбільш небезпечними виявилися три штами бактерій стафілокока.


Нагадаємо, що «Знай.UA» писав про те, що вчені навчили бактерії малювати портрети. Міні-шедеври, такі, як репродукція Мони Лізи Да Вінчі, портрети Ньютона та інших відомих історичних особистостей, вдалося скласти з кишкової палички.


«Знай.UA» розповідав про те, що під час уроку фізкультури на Волині померла школярка. Стали відомі подробиці жахливої події.