Нещодавно вчені шокували знахідкою, адже був виявлений рухомий загадковий об'єкт з надсвітовою швидкістю.

Унікальне явище, що складається з потоку надшвидкого і вузького струменя плазми, було названо "джет".

Так званий "промінь смерті" був виявлений ще в 2017 році під час події, що отримала назву GW170817, тобто зіткнення двох нейтронних зірок.

Цікаво, що сторонньому спостерігачеві може здатися, що частинки рухаються зі швидкістю, що в чотири рази перевищує швидкість світла. Вперше про це явище повідомили в науковому виданні EurekAlert!

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Свої спостереження експерти проводили за допомогою особливого приладу - радіоінтерферометра. Складна система включає в себе 10 радіотелескопів. Науковцям вдалося знайти область, що випускає радіовипромінювання, через 75 днів.

У той же час пояснити надшвидку швидкість переміщення цієї області можна лише завдяки "Джет". Експерти вважають "джет" більш реальною загрозою для нашої планети, ніж Нібіру.

Жахлива небезпека полягає в тому, що вузький струмінь плазми може відхилятися від лінії, що з'єднує об'єкти з Землею, на 20 градусів.

До слова, у середу, 5 вересня, з'ясувалося, що біля Антарктиди від шельфового льодовика Ларсена відколовся гігантський айсберг А-68. Увагу вчених привернули не стільки величезні розміри брили, розміром з половину Ямайки, скільки його дивну поведінку.

Так, за це літо айсберг повернувся проти годинникової стрілки на 90 градусів, що не властиво таким величезним об'єктам. Дослідники все ще намагаються з'ясувати, що стало причиною такого швидкого повороту.

Як відомо, айсберг А-68 відколовся влітку 2017 року. Площа айсберга А-68 становить 5,8 тисяч кв. м, а маса – трильйон тонн. Раніше крижана брила не привертала до себе уваги і була стійкою, так як зачепилася за морське дно і практично не рухалася.

Але з липня айсберг почав плавний поворот проти годинникової стрілки, а в серпні поворот прискорився. Відзначається, що за останні два тижні айсберг повернувся на 10 градусів, а за два тижні до цього — на 30 градусів.

Багато хто з вчених упевнені, що А-68 втратив контакт із дном через поступове згасання або айсберг потрапив у сильну морську течію.

Нагадаємо, близько Сонця помітили гігантський НЛО, розміри якого перевищує діаметр Землі.

Як повідомляв Znaj.ua, міжнародна група астрономів спостерігала за процесом злиття двох нейтронних зірок, коли помітила дещо аномальне. Через те, що загадкові об'єкти рухаються просто нереально швидко, визначити їх походження не представляється можливим.

Також Znaj.ua писав про те, що група американських дослідників довела, що класичний закон батька квантової фізики Макса Планка про радіаційний теплоперенос не працює на рівні наночасток.