У холоднокровних, кровожерливих і нещадних акул знайшовся досить нешкідливий побратим. На узбережжі Атлантичного і Тихого океанів вчені зустріли найбільш незвичайний вид акули: ця істота поїдає не сусідів, а водорості.

Так, дослідники розповіли про малоголових молотів-риб, довжина яких тримається в межах метра, а вага - 10 кілограмів. Зазвичай вони харчуються молюсками і дрібними рибами, а рослини вживають як "вітамінів". Дивну звичку вчені вирішили перевірити і спеціально виростили певні водорості з вуглецем-13.

Дослідники годували спійманих напіввеганів молюсками і водоростями, в результаті експерименту стало ясно, що риби-молоти краще засвоюють корисні речовини з рослинної їжі і володіють потрібними для цього біохімічними та клітинними властивостями. За даними вчених, риби отримували до половини речовин, які містилися у водоростях. Спеціальний аналіз продемонстрував, що в морських рослинах присутні елементи, потрібні для того, щоб бути по-справжньому всеїдними акулами.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Нагадаємо, що загадкова планета Нібіру або Планета Х, знищить нас. Про дев'яту планету Сонячної системи ведуться суперечки вже дуже давно і, схоже, що вчені все-таки мають відповідь, дійсно поруч із Землею існує ця небезпека.

Вчені провели нові дослідження, у результаті яких було одержано доказ того, що в Сонячній системі дійсно існує дев'ята планета - легендарна і лякає багатьох людей Нібіру.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", сценарій знищення всього живого у Всесвіті вже написаний і людство чекає на страшний кінець. Про це розповіли вчені, додавши, що пропадуть навіть чорні діри, поглинувши все навколо.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що у небі над Одесою з'явився цікавий НЛО. Об'єкт нагадував дві тарілки, поставлені одна до іншої. За словами очевидця, неозброєним оком об'єкт не можна було розгледіти, а тільки через камеру телефону.