Гравітаційні хвилі в майбутньому можуть спровокувати утворення чорної діри неподалік від нашої планети. Якщо це станеться, у людства не залишиться жодної надії на існування.

Про це на сторінках періодичного видання повідомляють фахівці з Прінстонського університету. Вчені відзначають, що гравітаційні хвилі - це свого роду коливання матерії часу-простору.

Те, що подібні "тканини" існують, свого часу теоретично обґрунтував Альберт Енштейн в рамках теорії відносності. Але це було тільки в теорії. А ось у 2016 році представники колаборації LIGO зуміли вперше в історії зафіксувати їх, тим самим підтвердивши припущення легендарного вченого.

Прінстонські дослідники не виключають, що одного разу біля Землі між потужними гравітаційними хвилями може відбутися зіткнення, причому настільки потужне, що буквально "закрутить" простір-час, і як результат - утворюється чорна діра.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Нагадаємо, що загадкова планета Нібіру або Планета Х, знищить нас. Про дев'яту планету Сонячної системи ведуться суперечки вже дуже давно і, схоже, що вчені все-таки мають відповідь, дійсно поруч із Землею існує ця небезпека.

Вчені провели нові дослідження, у результаті яких було одержано доказ того, що в Сонячній системі дійсно існує дев'ята планета - легендарна і страшна для багатьох людей Нібіру.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", сценарій знищення всього живого у Всесвіті вже написано і людство чекає на страшний кінець. Про це розповіли вчені, додавши, що зникнуть навіть чорні діри, поглинувши все навколо.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що у небі над Одесою з'явився цікавий НЛО. Об'єкт нагадував дві тарілки, поставлені одна до іншої. За словами очевидця, неозброєним оком об'єкт не можна було розгледіти, а тільки через камеру телефону.