Питання про те, яким буде кінець світу, завжди цікавило людей. Всі бачать його по-різному, але фізики пропонують досить простий і науково обґрунтований варіант: вони впевнені, що Земля буде поглинена чорною дірою.

Про це пише Newsweek.

Видання повідомляє, що чорна діра виникне з вини гравітаційних хвиль-монстрів. Такі хвилі – це невидимі пульсації в космосі, які рухаються зі швидкістю світла. Найбільш потужні з них виникають тоді, коли об'єкти рухаються дуже швидко. Наприклад, коли дві великі зірки обертаються одна навколо одної або ж дві чорні діри зливаються в одну.

Гравітаційні хвилі для ілюстрації прикладу часто порівнюють з колами на воді, які виникають, якщо кинути камінь. Однак, якщо частка або об'єкт, що рухається зі швидкістю світла, можуть з'явитися плоскі гравітаційні хвилі.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Питання в тому, що станеться, якщо вони зіткнуться. Вчені Прінстонського університету і Периметерского інституту теоретичної фізики в Онтаріо, щоб відповісти на це питання, звертаються до загальної теорії відносності Альберта Ейнштейна. На їхню думку, якщо хвилі будуть досить великими, тоді їх зіткнення може створити чорну діру, тобто місце в космосі з настільки сильним гравітаційним полем, що навіть світло не здатне вирватися з нього. Фізики переконані, що такі хвилі-монстри можуть бути достатньо потужними, щоб збити час і простір.

І так з'явиться величезна чорна діра, яка поглине до 85% енергії хвиль. А деякі залишкові викривлення залишаться обертатися навколо неї назавжди.

"Ці частинки мають багато енергії і викликають викривлення в часі і просторі. І коли хвилі стикаються, ці спотворення накладаються одна на іншу. Таким чином, час і простір нібито засмоктують себе в чорну дірку", - сказав професор фізики Прінстонського університету Франс Преторіус.

Нагадаємо, загроза для життя: вчені назвали приховану небезпеку Чорного моря.

Як повідомляв Знай.ua, марсіани подають знак: космічний ровер зняв загадковий предмет

Также Знай.ua писав, над Африкою вибухнув провісник апокаліпсису: відео.