На Місяці японськими вченими були виявлені сліди найпотужнішого астероїдного бомбардування, що сталося приблизно 800 мільйонів років тому. Вони співвіднесли це явище з катаклізмами, які раніше сталися на Землі і у них виникла теорія, що подібне явище не тільки підняло великий обсяг пилу, але і могло спровокувати розвиток живих організмів.

Вчені з Університету Осаки зуміли розібратися в цій ситуації, проаналізувавши поверхню Місяця, на якій природне вивітрювання практично відсутнє. При цьому метеорити, що потрапили в супутник Землі, виявилися набагато важче, ніж відповідальний за виникнення кратера Чиксулуб і загибель динозаврів. Їх загальна маса більше в 30-60 разів.

Метеоритний дощ, фото: Metro

Аналіз віку сформованих 59 кратерів діаметром більше 20 кілометрів дав зрозуміти, що 8 з них утворилися одночасно, включаючи названий на честь польського астронома Миколи Коперника — діаметром 93 км і глибиною 3800 метрів.

Серед результатів дослідження також відома сумарна маса об'єктів, які зіткнулися з нашою планетою в той час. Планетологи повідомляють, що вона становить від 40 до 50 трильйонів тонн.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

Нагадаємо, що вчені зробили неймовірне відкриття про ядро Землі. Є припущення, що всередині ядро є резервуаром для води.

Як повідомляв "Знай.uа", вчені стали свідками того, як масивна зірка в 2,5 мільйони разів яскравіша Сонця зникла без сліду.

Знай.uа писав, що на Сонці з'явилася чорна діра розміром з нашу планету. Відповідно до своєї магнітної полярності, воно є передвісником початку нового 25 циклу активності.