Пиловий кліщ в вашому матраці.

Він цілком міг оселитися в ваших м'яких подушках і ковдрах. Статистика говорить про те, що у кожної людини в ліжку живе близько 2 мільйонів кліщів. Побачити неозброєним оком їх неможливо, так що залиште спроби обчистити свій матрац і знайти "тваринок" під подушкою. Здавалося б, кров клопи не п'ють, навіть не кусаються. Тоді в чому ж їх небезпека? Ці комахи можуть викликати серйозну алергію, нежить, кон'юнктивіт і кашель. Різні шкірні захворювання ці "малюки" також зможуть вам принести.

Пиловий кліщ навряд чи проживе більше 30 днів, але за цей час самка встигне відкласти близько 30 яєць.

Як боротися з пиловими кліщами? Для цього слід підтримувати достатню вологість повітря в кімнаті, регулярно робити вологе прибирання. Взимку слід вивісити ковдри і подушки на кілька годин, на холоді клопи помруть.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Бактерії в постільній білизні.

Американські дослідники вирішили провести експеримент, і взяли на аналіз 50 подушок студентів. В кожній з них виявили 350 тисяч бактерій і 91 тисячу скупчень грибків.

У подушках виявили збудників дизентерії шигелл, та бактерії, що можуть викликати бронхіт і пневмонію. В найбруднішій подушці знайшли цілих 170 мільйонів мікроорганізмів!

Щоб убезпечити себе від впливу небезпечних мікроорганізмів слід кип'ятити або ретельно прасувати постільну білизну. Але, зазначимо, що боятися таких бактерій повинні лише люди зі слабким імунітетом - здорові від них не захворіють. А ось маленьким діткам і пенсіонерам варто міняти постільну білизну кожен тиждень, як мінімум.

Чорна цвіль на стінці
Якщо у вас з'явилася чорна цвіль на стінах, то слід зробити капітальний ремонт. Але якщо грошей на це у вас немає, а жити з грибками не особливо приємно, то можна позбутися "неприємних гостей" і підручними засобами. Наприклад, ви можете побризкати на ділянку з цвіллю розчином олії чайного дерева з водою. Прибрати цвіль допомагають також оцет, перекис водню, харчова сода, і концентрований розчин господарського мила, що містить луг. Але не забудьте, під час збирання, одягти рукавички і респіратор. По можливості радимо прикрити всі килими і дивани, адже під час "чистки" частинки цвілі можуть залишитися на поверхнях меблів.

Грибок в домашніх капцях

Ну що може бути приємніше, ніж після солодкого сну, спустити ніжки з ліжка і засунути їх в такі затишні домашні капці? Але тут вас чекають грибки. Як повідомляє статистика, грибковими захворюваннями страждає кожен п'ятий землянин. Заразитися яким-небудь з грибків не складе труднощів. Експерти стверджують, що розсадник грибків - це басейни і громадські сауни.

Насправді, спори присутні практично у всіх ваших капцях, і те, що ви до сьогодні не захворіли, - справа хорошого імунітету.

Щоб убезпечити себе від грибка, слід прати періодично свої домашні капці, навіть кип'ятити і купити дезінфікуючий спрей для взуття.

Кишкова паличка у килимку.

Ну що, старі капці ви відправили на смітник, нові вже прокип'ятили і думаєте, що тепер вже нічого не загрожує? Поспішаємо вас засмутити! Британські вчені провели дослідження. Виявилося, що ваші ніжки, які ступають на домашній килимок, потрапляють в справжній рай для стафілококів, кишкової палички та інших бактерій, які можуть викликати, наприклад, пневмонію або захворювання шлунково-кишкового тракту. Але варто зазначити, що британці, в будинках яких брали зразки для експертизи, як виявилося, ті ще бруднулі - 40 відсотків з них ходять по будинку в вуличному взутті. Але не думайте, що перевзування в коридорі врятують ваш приліжкові килимок від бактерій.

Експерти радять купувати килимки в будинок лише виготовлені з пластику. Якщо такі доріжки не вписуються в ваш інтер'єр, то вибирайте килими з коротким штучним ворсом - їх легше буде мити, а мити килими варто, щоб уникнути поширення бактерій.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше