У середу, 22 липня, Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня.

Загальні правила, за якими буде жити країна в умовах продовженого адаптивного карантину - масковий режим, соціальна дистанція і антисептики. У деяких регіонах обмеження можуть бути більш жорсткі - у залежності від того, в якій зоні перебуватимуть області.

"Планується продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня. Ми всім бачимо, що зараз такий формат і підхід до карантинним заходам дає свої результати і дозволяє нам контролювати рівень захворюваності в Україні", - зазначив прем'єр.

За словами Шмигаля, уряд буде практикувати і продовжувати такі підходи для контролю рівня захворюваності та недопущення піків або перегруки системи охорони здоров'я.

"Сьогоднішнє рішення вдосконалить принципи адаптивного карантину. Будемо недяться, що це повзоліт зменшити навантаження на лікарні і на наших лікарів, які продовжують самовіддано працювати в мадучреждениях, рятуючи життя українців", - підкреслив прем'єр-міністр

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час запитань до уряду розповів, чому закладам громадського харчування дозволили працювати лише до 23 години вечора.

"Складні питання, пов'язані з адаптивним карантином. Тому за рішенням головного санепідлікаря України, за рішенням комісій ТЕБ та НС, були прийняті рішення про тимчасове обмеження роботи закладів харчування, нічних клубів, 23:00", - зазначив Шмигаль.

За його словами, скупчення людей, зокрема і в ресторанах і кафе, збільшує ймовірність передачі коронавіруса від людини до людини.

"досі абсолютно достатньо часу, щоб повечеряти, а по закінченні цього часу відбуваються масові скупчення людей, коли є величезна ймовірність передачі коронавіруса. Як результат, після цієї заборони ви бачите чітку стабілізацію ситуації із зростанням захворюваності коронавірусом", - заявив прем'єр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кабмін Зеленського обклали барними стільцями, власники ресторанів в люті.

Як повідомляв Знай. ua, Шмигаль пояснив "комендантську годину" закладів після 23:00.

Також Знай. ua писав, що у Києві відкриють санаторії для дітей, але відпочинуть не все.