Травневі свята аж ніяк не вплинули на кількість дописів киян, обурених тими чи іншими "карантинними питаннями". На офіційній сторінці голови КМДА "Кличко-мер" продовжують з'являтися десятки нових коментарів мешканців столиці – від вимог відновлення транспортного руху та дострокового завершення карантину до скарг на масові порушення в одній з працюючих нині мереж гіпермаркетів та "фейкові" повідомлення комунальників. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Карантин - Київ, фото з Фейсбук

Від натовпів в "Епіцентрі" – до вседозволеності депутатів

Гучною новиною минулого тижня став скандал із рестораном нардепа Миколи Тищенка, та ияни ж не припиняють надсилати свої відповідні "карантинні" звернення та скарги.

"Депутати та бізнесмени роблять що хочуть, відвідують закриті ресторани, ходять без масок, нині це бачать інші громадяни. З побаченого за останні дні у столиці можна сказати, що більшість киян також вирішила припинити дотримуватися суворих правил: крамниці переповнені, на вулицях натовпи. Спробуйте це все нині зупинити", – скаржиться мешканець міста Валерій Зема.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Одним з яскравих прикладів "карантинного хаосу" стала надмірна скупченість людей в магазинах однієї з працюючих нині мереж.

Ще одним з "гарячих" питань є обмежений рух громадського транспорту – люди вимагають розширення маршрутів для звичайних громадян. А дехто, взагалі, просить про відміну карантинних обмежень.

"Кличко, КОЛИ ТРАНСПОРТ запустиш? Крім метро, є ще й наземний транспорт, хочу нагадати. По-моєму, ти вже перепильнували всіх мерів Європи. Не роби з себе смішного. Люди вже самі карантин скасовують", – пише киянка Вероніка Цвєткова.

Також, за словами користувачів, залишається незрозумілою ситуація з відкриттям деяких ринків.

"Кличок, чому не працює Солом'янський ринок? Хоча б кіоски по периметру? Бери приклад з мерів Черкас, Дніпра, Мукачевого. Але я підозрюю, що Київ буде останнім містом в Україні, де послаблять обмеження, які чомусь не розповсюджуються на нашу 'знать'! Тому я тобі кажу #ідіть у сраку зі своїм карантином!", – обурюється автор одного з дописів щодо зачинення ринків Вадим Кварцяний.

Комунальний колапс: епідемія з крижаною водою та без світла

Одну з останніх кричущих скарг розповів мешканець одного з центральних районів Києва – люди місяцями вимушені перебувати без гарячої води, проте заявленого в комунальних службах прориву, за словами жителів, не існує.

"Будь ласка, примусьте ЖКГ "Лук`янівський" та причетні до нього інші служби, зокрема,"Київтеплоенерго", на який ЖКХ настирно посилається) ввімкнути гарячу воду. Гаряча вода відсутня уже другий тиждень. За словами ЖЕКу прорив трубопроводу гарячої води. Але, де ж той прорив, якщо по цій трубі йде ВЕЛИКИЙ НАПОР КРИЖАНОЇ ВОДИ?! З рештою, у дворі вирито котлован. Але прориву там не має. Немає прориву і у будинку, про що інформують. За новою інформацією (чи брехнею) - шукається прорив і термін не визначено. То коли ж його "знайдуть"? Щороку шукають такі прориви декілька місяців. А як же бути наразі? Коли вирує епідемія і люди всі дома (і бойлери мають далеко не всі)?!", – звертається до мера Києва кандидат юридичних наук, доцент Руслан Кацавець.

Однією з важливих для киян залишається і тема зелених зон.

"Зелені зони - це легені Києва. Щоб були здорові кияни, усі оздоровчо-рекреаційні зони мають бути приведені в порядок. Завітайте, пане Віталію, в паркову зону Олександрійської слобідки і Батиєвки ( Протасів Яр) і Солом’янській ландшафтний парк. ЗРОБІТЬ Київ знову чистим і здоровим. Офіційна медицина має дружити з Природою. І медики будуть здорові, адже за гроші не купити здоров’я", – відзначає автор одного з дописів Тетяна Шевенок-Горбенко.

Мешканці ж Подільського району скаржаться на відсутність освітлення в одному зі скверів, що створює реальну небезпеку для жителів місцевих будинків.

У Києві – 1535 хворих: мова про послаблення карантину поки не йде

У свою чергу, столичний голова Віталій Кличко торкнувся лише питання припинення карантину, зазначивши, що мова про це поки не йде. Як він зазначив, вірус може вирватися з-під контролю, а при погіршенні ситуації – буде впроваджене тільки посилення обмежень.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 24 людини. Захворіли 15 жінок, віком від 27 до 81 року і 8 чоловік, віком від 19 до 73, а також 1 хлопця, якому 17 років. До лікарень госпіталізували 10 пацієнтів", – повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Олександрівська клінічна лікарня м. Києва - фото Знай.ua

Загалом, в столиці зареєстровано 1535 випадків інфікування коронавірусом, серед них – 27 людей померли.

На разі у стаціонарах київських лікарень з діагнозом "Коронавірус" перебуває 215 пацієнтів, 4 з яких - діти. З підозрою на Covid-19 - 68 хворих.

"Рекорди б'є Дарницький район – там вже 256 хворих. Він вийшов вже на ІІ місце після Печерського району, де захворіло 333 людини. Загалом, в лабораторіях, яких в столиці 4, за минулу добу досліджено 390 зразків матеріалу, всього в Києві дослідили понад 13600 ПЛР-тестів", - зазначив Віталій Кличко.

Ми і надалі слідкуватимемо за розвитком подій в столиці, тож щодо останніх подій читайте на порталі Знай.ua.