Напередодні нормандської зустрічі в Парижі глава української держави Володимир Зеленський провів у Києві закрите засідання РНБО України. Під час наради було розглянуто 3 питання, які пов'язані з безпекою і обороною. Про це повідомив секретар РНБО України Олексій Данилов під час брифінгу.

Зеленський провів закрите засідання РНБО

"Сьогодні на засіданні РНБО було прийнято один із сценаріїв, який сьогодні буде втілюватися в життя як основний на даний момент", - сказав він.

Також секретар РНБО уточнив про те, який саме сценарій обговорювався на засіданні.

"Сценарій реінтеграції, мається на увазі повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей в Україну. Є ключові моменти, на порядку денному", - розповів Данилов.

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Олексій Данилов

Також він розповів і про другому питанні, який піднімався на закритому засіданні, а саме організація територіальної оборони.

"До 31 грудня має бути повністю закінчена ситуація, пов'язана з цим питанням. І у нас є розуміння, що всі, хто на сьогоднішній день хочуть долучитися до територіальної оборони, всі добровольці, які хочуть взяти в цьому участь – будуть найближчим часом залучені до цього питання", - підкреслив секретар РНБОУ.

Данилов розповів і про третьому сценарії, а саме про кібербезпеки.

"Кібербезпека - дуже важливе на сьогоднішній день момент. Ми щодня відчуваємо атаки з певних територій на наше кіберпростір", - повідав він.

Також Данилов заявив, що "у цих трьох питаннях прийнято одноголосне рішення".

Олексій Данилов

Нагадаємо, що в Офісі президента Володимира Зеленського відбулася координаційна нарада з підготовки до зустрічі лідерів "нормандської четвірки". На засіданні главою держави було затверджено п'ять варіантів плану по "Л/ДНР".

Як повідомляв портал Знай.ua, глава української держави Володимир Зеленський у відеоролику для студії "Квартал 95" висміяв жителів Росії і главу Кремля Володимира Путіна.

Також портал Знай.ua писав, що президент Володимир Зеленський терміново скликав засідання Ради національної безпеки і оборони.