Україна хоче звернутися в ООН для розміщення миротворців уздовж кордону з Росією і в зоні проведення ООС. Відповідну заяву зробила народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук.

"Мені відомо про те, що президент і та команда, яка сьогодні в переговорному процесі, в тому числі в "нормандському форматі", розглядають одну з опцій – звернення до ООН, до відповідних платформ та інститутів з проханням/питань/пропозицією про розміщення спільного миротворчого контингенту на ділянці кордону між Україною і РФ", – повідомила вона.

Верещук пояснила, що миротворці будуть розташовуватися на кордоні і контролювати процес. Відомо, що розміщення миротворчого контингенту обійдеться в мільйони доларів.

"Ті країни, які погодяться дати, ми будемо їм вдячні. Тому що це дуже дорогий проект і коштує мільйони, якщо не сотні мільйонів доларів", - зазначила вона.

Популярні новини зараз

Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Показати ще

При цьому депутат повідомила, що переговори відбуваються не один рік, проте даний світової внесок робиться в парнерстве заради миру. Вона пояснила, що не вірить, що без миротворчих місій самостійно вдасться відновити контроль між Україною і Росією самостійно.

"Особливий статус у Конституції закріплено не буде, тому для мене це – "червона лінія". Ми запитували, нам відповіли – такого не буде. Я також вважаю, що ніяких внесень до Конституції в даному випадку не може бути зроблено ", – наголосила нардеп.

Нагадаємо, Зеленський провів екстрену зустріч з військовими на передовій.

Як повідомляв Знай. ua, Юлія Тимошенко терміново звернулася до Зеленському.

Також Знай. ua писав, що Зеленський вдячно потиснув руку українським захисникам, зворушливі кадри.