Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш закликає Росію припинити порушення прав людини в Криму, а Україну - спростити процедуру відвідування півострова.

Про це йдеться в доповіді Гутерреша.

"Я настійно закликаю уряд Російської Федерації виконувати свої зобов'язання з міжнародного права щодо прав людини в Криму і дотримуватися зобов'язань, які до нього застосовуються згідно з міжнародним гуманітарним правом", - йдеться в тексті доповіді.

Згідно з доповіддю, ООН не змогла домовитися про доступ до Криму для моніторингу Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ). Гутерреш закликає Україну та Росію вжити усіх зусиль для забезпечення безперешкодного доступу УВКПЛ та інших відповідних установ ООН та інших суб'єктів у Крим для виконання резолюцій Генеральної асамблеї.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Дипломат закликає забезпечити свободу пересування між Кримом та іншими частинами України, розслідувати всі твердження про жорстоке поводження, катування і насильницькі зникнення, а також забезпечити право на свободу вираження поглядів, мирних зібрань, асоціацій, думки, совісті без якої-небудь дискримінації.

Крим

"Конкретні рекомендації включають, але не обмежуються ними, сприяння свободі пересування між Кримом та іншими частинами України та припинення політики, що обмежує доступ іноземних журналістів, правозахисників, міжнародних місій з моніторингу прав людини, неурядових організацій з прав людини та інших представників громадянського суспільства в Крим", - підкреслюється в доповіді.

Нагадаємо, критичний рівень небезпеки: в ООН б'ють на сполох, такого не було за всю історію людства.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський зробив неймовірний подарунок звільненим морякам, українці зворушені: носив місяцями.

Також Знай.ua писав, повернення політв'язнів до України: у Зеленського показали ексклюзивні фото з літака.