Між двома партіями - "Голос" і "Європейська солідарність" останнім часом спостерігаються доволі напружені відносини. Підкріплюються вони взаємними звинуваченнями з боку лідерів партій - Святославом Вакарчуком і Петром Порошенком. Не так давно конфлікт досяг свого апогею, коли Вакарчук звинуватив опонента у використанні брудних методів боротьби.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Вакарчук і Порошенко

"На нас йде справжня атака. На львівські номери приходять SMS такого змісту: "Українці розчарувалися у Вакарчуку. "Голос" не проходить у Раду". Повідомлення з анонімного номера. Але от біда: з того самого номера прийшло запрошення на зустрічі з експрезидентом на зустрічі у Львівській області і на концерт" - поділився Вакарчук.

За фактом, Вакарчук публічно, на всю країну звинуватив Порошенка і партію "ЄС" в політичній передвиборчій неохайності. Ті ж, у свою чергу, не полінувався відповісти, що його тон є неприпустимим і висунули відповідні звинувачення в його політичній заангажованості проти кіберполіції.

Популярні новини зараз

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Видання "Страна.uа" спробувало розібратися в показовості цієї історії.

"Європейська солідарність" Порошенка, фото з Facebook

Вакарчук заявив, що своїми "анонімними" повідомленнями політсила Порошенка тільки зрадила довіру своїх виборців і "вдалася до методів старої політики".

"Могли змінити країну, але не зробили цього і втратили владу. І тепер біжать за нею, як за маршруткою, на яку не встигають",- заявив Святослав.

Зазначимо, що соціологічні опитування - досить поширена річ напередодні виборів, але блогери і коментатори, які підтримують Порошенка робили акцент на цифрах Вакарчука. Та й, ті цифри, які були в розсилці не відображали реальної дійсності, адже рейтинги "Голосу" були істотно занижені.

партія Вакарчука "Голос"

Незважаючи на те, що в партії Порошенка спростували свою причетність до цієї розсилки, кіберполіція знайшла винуватця і ним виявився депутат сільради у Львівській області, що агітує за ЄС. У партії відхрестилися від дій депутата і назвали це самодіяльністю, а на кіберполіцію образилися.

"Розсилка SMS-повідомлень не кримінальний злочин, більш того, повідомлення не містить елементів як агітації, так і контрагітації. Ми закликаємо кіберполіцію не ганьбити своє відомство перед Україною і всім світом" - йдеться у повідомлення партії "ЄС".

Можна стверджувати одне - Вакарчук і Порошенко розгорнули ціле поле бойових дейтсвий на території Західної України. Політолог Вадим Карасьов вирішив розібратися в причинах такої ситуації.

"Порошенко і Вакарчук при деяких ідеологічних розбіжностях націлилися на один західноукраїнський електорат. Головне поле битви - Львівська область як найбільш густонаселена в Галичині і особливо неформальна столиця краю Львів. А ще це мала батьківщина Вакарчука, де йому, напевно, не хочеться впасти в бруд обличчям . Але це ж справедливо і для Парубія, і Княжицького (народний депутат Микола Княжицький, який балотується від ЄС по мажоритарному округу у Львові.) "- прокоментував політолог.
Експерт упевнений, що ця "битва за Галичину" буде знаковою. Так як Вакарчук і партія "Голос" - свіже дихання, представники молодого покоління, нової влади і лібералізму, а Порошенко з партією "ЄС" - консверватори.
"Виходячи з того, хто з них переможе в Галичині, можна буде сказати, який крен стався в політичному житті краю. Образно кажучи: перемогли ліберальні цінності або скріпи в їх українському розумінні" - переконаний експерт.

Нагадаємо, Вакарчук готовий стати прем'єр-міністром України.

Як повідомляв Знай. ua, вивчаємо партійні списки кандидатів партії Голос Вакарчука, і робимо прогноз на вибори.

Також Знай. ua писав, що Вакарчук вперше розповів про сімейну драму.