На інавгурацію президента Володимира Зеленського з США прибуде делегація "найвищого рівня представництва".

Про це в інтерв’ю російській службі "Бі-бі-сі" розповів спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

За словами дипломата на інавгурація президента Володимира Зеленського прибуде ціла делегації із США. При цьому він розповів, що представники США будуть дуже серйозного рівня.

Курт Волкер

"На інавгурацію президента України до Києва з США прибуде делегація високого рівня. Ми очікуємо, коли визначиться точна дата, і тоді визначимо її складу. Приблизно в ті дні я постараюся з ним зустрітися, щоб обговорити конфлікт в Донбасі і кроки, які можна було б зробити, щоб повернути спокій і мир на цю землю", - сказав він.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Проте тут же відмовився називати поіменно, тих хто може увійти до американської делегації.

"Поки це не оголошено, але це буде найвищий рівень представництва, який буде відповідати статусу інавгурації глави держави, що входить в число наших друзів", - додав він.

Варто нагадати, що новообраний президент України Володимир Зеленський у середу, 8 травня, у День пам’яті та примирення побажав українцям миру, запорукою якого стане єдність українців.

Володимир Зеленський в День пам’яті та примирення зустрівся з двома ветеранами Другої світової війни – капітаном морської піхоти ВМФ СРСР Іваном Залужним та зв’язковою в УПА Параскевою Зеленчук-Потяк.

Нагадаємо, телеведучий Андрій Пальчевський прокоментував гучні заяви олігарха Ігоря Коломойського, які той останнім часом озвучив у інтерв'ю для українських ЗМІ.

Як повідомляв "Знай.ua", у середу, 8 травня, новообраний президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд. У повідомленні йдеться, що в ході зустрічі Зеленський та Фріланд обговорили проблеми боротьби з корупцією та можливі шляхи врегулювання конфлікту на сході України.

Також "Знай.ua" писав, що інавгурація Володимира Зеленського може не відбутися 19 травня, як наполягав сам новообраний президент, і бути відтермінована на декілька днів пізніше.

Зеленський спробує парламент на міцність 14 травня - Разумков