Журналіст Айдер Муждабаєв потрапив під приціл СБУ через скандальні заклики перед другим туром виборів президента України.

Айдер Муждабаєв

Про це повідомляє Telegram-канал Шептун.

"Служба безпеки України розпочала розслідування відносно журналіста Айдера Муждабаева через заклики до повалення конституційного ладу. Це той ушльопок, який закликав розстрілювати всіх, хто не голосує за Порошенка і називав їх національними зрадниками. Не вийшло у товариша по тихому злитися і підлизатися до нової влади. Рано чи пізно це чекає всіх", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Інформацію також підтвердив нардеп Ігор Мосійчук на своїй сторінці Facebook.

"За моїм депутатським зверненням стосовно Айдера Муждабаева… СБУ розслідує кримінальну справу. Справа стосується поста… у ФБ, де після першого туру він закликав стріляти в спину тим, хто проголосував не за Порошенка і від'єднати 6-8 областей України", зазначив Мосійчук.

Нагадаємо, заступник Директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв назвав зрадниками тих виборців, які на виборах віддали свій голос за лідера перегонів Володимира Зеленського.

У Facebook журналіст опублікував карту електоральних уподобань, згідно з яким за Зеленського проголосувало більшість жителів сходу і півдня країни.

"Ось відмінна карта тих, з ким ми живемо в одній країні. Це - звичайні зрадники. Ті, хто здасть країну на раз-два. Додайте сюди виборців Юлі, Бойко, Вілкула та інших ставлеників Росії. Жодних шансів перемогти їх у другому турі у нас немає. Це абсолютно нереально. Зрада переможе з ймовірністю 100%. Я тільки що розмовляв у себе вдома з бойовим командиром батальйону. Мабуть, доведеться стріляти", - заявив він.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Муждабаєв заявив, що сама смертельна дурість – це намагатися поліпшити Росію, її народ зсередини.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с «Слуга народу», якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.