Спливла інформація про стосунки президента-втікача Віктора Януковича та глави держави-окупанта Володимира Путіна.

Про це у своїй книзі "Мій шлях у задзеркаллі" написав український політик і перший секретар РНБО Володимир Горбулін.

Горбулін відзначає, що Янукович ненавидів і боявся главу Кремля Володимира Путіна.

Віктор Янукович

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

"Мені здається, тодішній господар Банкової Янукович всіма фібрами душі ненавидів господаря Кремля. Я переконаний, що Янукович боявся Путіна... Але через особливості психіки Янукович покірно терпів цю нав'язану дружбу... Він постійно поступався Путіну, будучи залежним від позиції Кремля, але й усвідомлюючи, що потрібен Кремлю для реалізації далекосяжних амбіцій. Крім того, небезпечний, підступний, проте такий, що говорив з ним однією мовою завжди здавався Януковичу ближчим за істеблішмент Заходу", - пише Горбулін.

Окрім того політик поділився подробицями останньої зустріч Путіна з Януковичем у Сочі, коли той ще був президентом.

"Страх втратити владу породив спробу їхати до Путіна з чолобитною. За цим ховалася справжня драма Януковича і всієї України, яку він тягнув у старанно викопану путінською лопатою яму. Ніхто точно не знає, про що говорили Путін і Янукович у Сочі. Але це і неважливо. У Сочі їхав ще президент суверенної держави, а повернувся — слуга Кремля", — підкреслив він.

Віктор Янукович

Нагадаємо, у Печерському районному суді міста Києва Генеральна прокуратура України офіційно визнала, що під час участі 23.05.2018 у Генеральній Асамблеї ООН у м. Нью-Йорк Генеральний Прокурор Юрій Луценко повідомив недостовірну інформацію про привласнення четвертим Президентом України Віктором Януковичем та іншими особами понад 40 мільярдів доларів США та про повернення до Держбюджету України 1,5 млрд доларів США Віктора Януковича.

Віктор Янукович

Як повідомляв раніше Знай.ua, охоронець екс-президента України Віктора Януковича під час допиту розповів, як той тікав з країни.

Також Знай.ua писав про те, що у Греції затримано топ-менеджера холдингу ВЕТЕК, власником якого є Сергій Курченко, а також близький соратник Віктора Януковича Євген Калінін.