Скандально відомий проросійський пропагандист, британець Грем Філліпс, який працює на такі рупори Кремля, як телеканали Russia Today і "Звезда", поглумився над могилою лідера ОУН Степана Бандери у річницю смерті українського політичного діяча.

Огидну акцію путінський вандал вчинив у понеділок, 15 жовтня – у день, 59-ї річниці загибелі Бандери, якого вбив агент КДБ у Мюнхені.

Наступного дня, 16 жовтня у Мюнхені відреагували на осквернення могили Бандери. Поліція відкрила справу у зв'язку з актом вандалізму на могилі лідера ОУН з боку російського пропагандиста Грема Філліпса.

Про це повідомило Генеральне консульство України в Мюнхені на своїй сторінці в Facebook.

"15 жовтня Генконсульство невідкладно зв'язалося з керуванням поліції Мюнхена з інформацією про зазначений інцидент і проханням про відповідне реагування, в результаті чого було відкрито справу і здійснені необхідні оперативно-слідчі і процесуальні дії. Ведеться слідство, після закінчення якого матеріали будуть передані в прокуратуру для належної правової оцінки скоєного ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаэмо, ГПУ отримала доступ до телефонів путінського пропагандиста Грема Філліпса.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що даний інцидент - справа рук Росії.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

"Російська імперія воювала з Україною і, відповідно, з УПА, потім вбила Бандеру, а тепер руйнує його могилу руками підгодованих провокаторів-пропагандистів. Український дух боротьби досі не дає їм спокою, тому що надихає нас йти вперед! А правову оцінку дасть неупереджена німецька прокуратура ", - написав він у Twitter.

Нагадаємо, 15 жовтня проросійський провокатор і пропагандист Грем Філліпс поглумився над могилою лідера ОУН Степана Бандери на цвинтарі Вальдфрідгоф в Мюнхені.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Facebook видалив сторінку Грема Філліпса через пост про Захарченка.

Також "Знай.ua" писав, путінського пропагандиста Філліпса вигнали з мітінгу опозиції у Москві.