Група вчених із Британського університету провела серію соціологічних досліджень, результати яких показали, що 85% сучасного населення занадто залежне від гаджетів, зокрема, смартфонів.

Сучасна людина не уявляє свого життя без смартфона. Безумовно, нинішні темпи просто вимагають постійно бути на зв'язку, але межі між необхідністю і залежністю почали стрімко зникати. Сотні тисяч людей по всьому світу не випускають телефону з рук, боячись пропустити щось важливе, хоча кожен з нас добре розуміє: дійсно важливе ми дізнаємося і без новинної стрічки.

Вчені проаналізували ступінь залежності серед мешканців Великої Британії і жахнулися: кожен третій дивиться в екран смартфона 8-9 годин на добу. Третина з цього числа не може відмовитися від гаджета більше, ніж на годину. Дослідники вирішили допомогти "гаджетозалежним" за допомогою незвичайного протеза: імітації телефона. Це звичайний шматок пластика, стилізований під смартфон, однак жодних функцій він не виконує.

Вчені прекрасно знають, що не можна різко відучити людину від сильної звички, тому нехай у руці буде імітатор, з ним "пацієнт" відчуває себе набагато звичніше і спокійніше, але поступово відмовляється від бездумного гортання стрічки, перевірки пошти і перегляду профілів друзів. Цікаво, що 35% людей, які спробували скористатися несправжнім телефоном, відчували фантомну вібрацію.

Портал "Знай.ua" писав раніше про те, які незворотні зміни в крові чекають на астронавтів.

Популярні новини зараз

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще