Щоб запланований відпочинок за містом пішов на користь, треба гарненько підготуватися до святкового застілля. Вибір правильних страв та спиртних напоїв - головний критерій корисного проведення часу.

Портал "Знай" дає підказки, як грамотно організувати пікнік, яке взяти вино і з чим його пити.

Вино корисно для організму в помірних дозах. Найцілющим напоєм вважається - сухе або брют. До смаженого м'яса підійде потужне, танінне і ароматне червоне вино, наприклад: каберне совіньон, шираз, мерло, пінотаж.

Якщо ви любитель білого напоя, то кращим вибором буде корисним совіньон блан, шардоне, аліготе, шенен блан. Ігристі вина погано поєднуються з червоним м'ясом, яке ми звикли смажити на відкритому вогні.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Як не сп'яніти від вина?

Чим більше на святковому столі буде продуктів рослинного походження, тим менше алкоголь вплине на мозок. Складайте меню для пікніка, щоб у ньому містилися свіжі овочі, спеції, зелень та фрукти.

Вино містить мінеральні кислоти, які сприяють засвоєнню харчових протеїнів, що містяться в м'ясі тварин та риби.

Щоб напій був користним, в першу чергу варто пам'ятати, що алкоголь не повинен бути основною стравою за столом, а лише доповненням до їжі.

Молоде вино володіє лікувальними властивостями, ніж витриманий напій. Ще в старі часи, лікарі помітили, що поєднання хліба з цим напоєм покращує зір. Тому навіть з нього можна отримати користь для здоров'я.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що фахівці з Алабами вважають, що недоумство вилікувати неможливо, але є можливість йго запобігти. Вчені провели експерименти, де брали участь понад 17 тисяч американців, яким за 60 років. Метою дослідження було довести вплив рослинної олії та риби на організм і передусім на запобігання захворювання слабоумством. У раціоні добровольців були середземноморські продукти і рослинне масло.