Понад 368 тисячам громадян відмінять пільги на безкоштовний проїзд у столичному метро. Таке рішення ухвалили Верховна Рада. Вступить у дію воно вже з 1 червня.

"Це вирішили не ми, а Верховна Рада. Пільги будуть відмінені певним категоріям населення, таким як от ветерани праці, діти та учасники війни. Наразі ми готуємо повний список категорій пільговиків, яким буде відмовлено у пільгах", - коментує ситуацію прес-секретар столичного метрополітену Наталя Макогон.

Учасникам АТО пільги обіцяють залишити, але при умові наявності посвідчення учасника бойових дій або військовий квиток із записом про звільнення.

У Департаменті соціальної політики КМДА пояснюють, що безкоштовним проїздом у метро справа не обмежиться.

"Деяким категоріям киян буде відмовлено у пільгах на проїзд комунальним транспортом, також у субсидії при оплаті житлово-комунальних послуг", - каже Світлана Устименко з Департаменту соціальної політики КМДА.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Показати ще

З 1 червня буде скасовано пільги, а з 1 липня реформа та економія розпочнеться в сфері житлово-комунального господарства. Там також готують списки тих, кому буде відмовлено у субсидії. На пільги у столиці можуть розраховувати лише малозабезпечені громадяни.

"Зараз субсидію на житлово-комунальні послуги має понад 50 тисяч киян. Щомісяця за субсидіюванням звертається ще 5-6 тисяч киян", - пояснюють у Департаменті соціальної політики.