Тарас Чорновіл оголосив про збір коштів, щоб лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко змогла платити за орендований маєток та на одяг. Він подав приклад й вже переказав на ім'я партійного керівника п'ять гривень.

Про це він повідомив у Facebook. Чорновіл наголосив, що Тимошенко дуже важко жити, за даними її податкової декларації, лише на зарплату депутата. Їй необхідно платити оренду за будинок у 600 кв. метрів, а ще й за комунальні послуги. Чорновіл зазначив, що до цього ще додасться й податок на нерухомість.

"Та й статус зобов'язує її не опускатися до звичного одягу й прикрас для простолюду. Усі ці дрібненькі цяцьки, такі милі її ніжному серцю, та більш-менш пристойний гардероб іще потягнуть на кілька десятків тисяч..." – написав він.

Тимошенко, за його словами, "бореться за наш добробут, наші права, а ми за це могли б узяти на себе ці страшні для її сімейного бюджету витрати на житло, одяг, харчі". Він розповів, що вже переказав суму в п'ять гривень на ім'я Юлії Володимирівні у партійний офіс. Це, за його словами, "звільнить її від розпачливих турбот, як оплатити свої неминучі видатки, й дозволить їй повністю зосередитися на благородній справі захисту наших зневажених прав".