Сьогодні, 14 січня, у Рахівському районі Закарпатської області завершилися роботи з пошуку туриста з Києва. Про його зникнення стало відомо вранці, повідомила прес-служба ДСНС.

27-річний хлопець вчора, 13 січня, катався на сноуборді схилами гори Стіг. Через сильний туман він втратив орієнтир і заблукав. Мешканець столиці потрапив у ліс, де йому й довелося заночувати. Як розповіли в ДСНС, розпалити вогнище туристові не вдалося, оскільки через падіння у сніг в нього намокла запальничка.

Пошуки сноубордиста проводили представники гірських пошуково-рятувальних відділень міста Рахів та смт Ясіня, а також лісники й працівники Карпатського біосферного заповідника. Усього було задіяно 19 людей та 4 одиниці техніки. Роботи значно ускладнювалися поганими погодними умовами і відсутністю телефонного зв'язку з туристом. Адже хлопець, нехтуючи всіма правилами безпеки, не взяв із собою в гори мобільний телефон.

Поки рятувальники оглядали гірські схили, турист почув звуки музики й таким чином вийшов до бази відпочинку в урочищі Драгобрат. Представники ДСНС, які прибули на місце, пересвідчилися, що стан здоров'я сноубордиста задовільний і медичної допомоги він не потребує. Сьогодні ввечері, 14 січня, разом із друзями киянин повертається додому.

Читайте також: Українця на Ельбрусі знайшли мертвим

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

На жаль, не всі історії закінчуються так щасливо. Так, весною 2015-го рятувальники знайшли тіло туриста з Чехії, якого шукали цілий тиждень.

Тіло лежало під півметровим шаром снігу між горами Близниця і Мала Близниця, його виявила шляхом виборчого зондування одна з пошукових груп. Тоді в умовах сильного вітру, туману та снігопаду під час проходження туристичного маршруту загубилися шість туристів із Чехії. П'ятьох із них незабаром знайшли, шостий турист із групи – 29-річний Даніел Грауп із Праги – впав в ущелину і зник.