Сепаратисти домалювали "більше 150 тисяч людей", які нібито долучились до святкування "дня прапора" у окупованому Донецьку.

Про це пише 5 канал.

"У неділю, 25 жовтня, терористи відзначили "день прапора ДНР". Вони, за допомогою фоторедактора Photoshop, намалювали на площі Леніна щільний натовп", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Костянтинівці схопили бойовика "ДНР" (фото)

Згідно інформації, розмір площі Леніна у Донецьку - дві тисячі квадратних метрів, а на одному квадратному метрі максимум може поміститись чотири людини.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Таким чином, центральна площа Донецька не в змозі вмістити більше десяти тисяч чоловік, якщо не перекривати рух по вулиці Артема і проспекту Постишева, які на відредагованому фото, не перекриті.

Тобто, на площі фізично не могло перебувати 150 тисяч заявлених терористами людей.

На реальному фото, знятому "чесним" британським репортером пропагандистського каналу Russia Today Гремом Філліпсом, видно, що площа заповнена максимум на п'яту частину.

Нагадаємо, позаштатника російського каналу Russia Today, англійця Грема Філліпса, нацгвардійці затримали в Маріуполі Донецької області 20 травня 2014 року. Згодом його відпустили із забороною в'їзду до України.

Проте, він наразі все одно перебуває на окупованих територіях і висвітлює у позитивному ключі діяльність керівництва так званої "ДНР".