Співробітники Служби безпеки блокували канал незаконних пасажирських перевезень в Україну з тимчасово окупованих територій через Російську Федерацію. Про це повідомляє СБУ.

Зловмисники організували незаконний канал перевезень громадян за маршрутами Луганськ – Сєверодонецьк та Рубіжне через територію Росії. Транспорт з Луганська через тимчасово неконтрольований Україною пункт пропуску "Ізварине" прибував до селища Чорткове Ростовської області РФ. Потім пасажири пішки переходили російсько-український кордон.

СБУ змусила організаторів змінити "тактику". В українському Міловому на пасажирів чекали замість автобусів невеликі мікроавтобуси, щоб імітувати приватну поїздку громадян. Правоохоронці затримали три автомобілі, які незаконно перевозили 24 пасажира.

Читайте також: РФ заблокувала транзитний транспорт, щоб зняти блокаду Криму

У відомстві зазначили, що вартість одного квитка становить 500 гривень. Усі кошти від незаконних перевезень акумулювалися у Луганську. Частина з них у вигляді "податків" направлялася до "бюджету ЛНР" та використовувалася для фінансування терористів.

Популярні новини зараз

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

Правоохоронці відкрили за цим фактом кримінальне провадження.

Служба безпеки продовжує вживати заходи для припинення функціонування каналів нелегального транспортного сполучення з тимчасово окупованими територіями "ДНР" та "ЛНР".