У четвер, 15 жовтня, у Вінниці відкрили перше в місті відділення паліативної допомоги на базі міськлікарні №3.
У відділенні 14 палат, які розраховані на 30 пацієнтів.

"У цьому відділенні надаватиметься паліативна допомога людям, які знаходяться на завершальній стадії свого життя. Наше завдання - забезпечити цим людям максимальну зручність перебування. Кожна палата відділення обладнана відеоспостереженням, телефоном з підключенням до мережі Інтернет і системою виклику медичного персоналу. При натисканні на цю кнопку у медсестри спрацює вибросигнал на спеціальному браслеті. Крім того, в палатах є комутатори кисню ", - повідомив головний лікар міської клінічної лікарні №3 Дмитро Фостаковський.

Хоспіс знаходиться на четвертому поверсі лікарні. Його облаштували за спеціальними стандартам для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Читайте також: 64 тисячі одеситів перебувають на обліку у психіатра

Персонал поки не набрали. Планують, що в хоспісі працюватиме заввідділенням, терапевт, психотерапевт, 14 медсестер і 12 санітарок.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

"У Києві працює інститут паліативної та хоспісної медицини, де майбутні працівники нашого хоспісу пройдуть спеціальну підготовку. Перших пацієнтів наберуть у новому році ", - зазначив головлікар лікарні.
На облаштування приміщення виділили 4 мільйона коштів з міського бюджету, а вінницький спілка художників допоміг прикрасити відділення картинами.

На відкриття хоспісу прибув в.о. мера міста Сергій Моргунов і голова Верховної Ради Володимир Гройсман.