Бойовики на Донбасі перешкоджають роботі місії ОБСЄ. Вони не дають спостерігачам доступ до українсько-російського кордону.

Про це у п'ятницю заявив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу skype-зв'язком із Луганська, передає "Укрінформ".

Він зазначив, що на території, яку контролюють українські військові, моніторингова місія не зазнає жодних обмежень у пересуванні.

"Однак на неконтрольованій території спостерігачі стикаються зі значними перешкодами. Минулого тижня озброєні члени "ЛНР" і "ДНР" забороняли доступ СММ до різних об'єктів, зокрема до місць зберігання зброї і проведення навчань", - наголосив заступник голови місії.

Читайте також: Є загроза повторної ескалації конфлікту на Донбасі - ОБСЄ

Популярні новини зараз

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Показати ще

Крім того, Хуг додав, що терористи заважають моніторити українсько-російський кордон.

"Вчора ввечері близько шостої години я брав участь у патрулюванні на дорозі через місто Антрацит у напрямку кордону між Україною та Росією. На південь від населеного пункту Дякове ми були зупинені "прикордонниками ЛНР" і нам не дозволили відвідати кордон", - розповів заступник голови моніторингової місії.

Він додав, що безпілотник ОБСЄ, який моніторить територію контрольовану "ДНР", постійно стає об'єктом радіоелектронних перешкод. Це заважає і ускладнює його роботу.