У Запорізькій області Служба безпеки України затримала ватажка та членів законспірованої терористичної групи "ДНР". Про це повідомляє СБУ.

Група складалася з чотирьох місцевих мешканців. Її ватажком був діючий співробітник кримінального розшуку одного з райвідділів міліції в Запорізькій області.

У СБУ повідомили, що в інтересах терористів "ДНР" він вербував проросійськи налаштованих осіб для збору та передавання відомостей щодо територіальної оборони Запорізької області, українських військових формувань. Також ватажок мав організувати в регіоні низку терористичних актів. Для їх здійснення члени групи налагодили постачання боєприпасів та вибухівки з району проведення антитерористичної операції.

Читайте також: В СБУ прокоментували зміну "керівництва" в ДНР

Під час обшуків у зловмисників вилучено вибухівку та пристрої для її ініціації, боєприпаси до автоматичної зброї, наркотики, поліграфію з сепаратистською символікою, засоби зв'язку з терористами "ДНР".

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Правоохоронці відкрили за цим фактом кримінальне провадження.

Ватажку групи вже повідомили про підозру у скоєнні злочину та обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук раніше наголошував, що у Донецькій і Запорізькій області планують розіграти новий сепаратистський сценарій.