На оновлення міського електротранспорту, колій та дорожнього покриття Львову потрібно близько 2,5 мільярдів гривень. Такі цифри вказала Львівська міськрада у заявці до Мінінфраструктури на отримання кредиту від Європейського інвестиційного банку. Погодити суму кредиту банк повинен протягом наступного року. Після чого і розпочнеться безпосередня робота із оновлення транспорту.

Згідно із потреб, які до міністерства надіслала Львівська міська рада, Львову необхідно капітально відремонтувати 50 трамваїв та 50 тролейбусів, а також закупити 100 автобусів, 19 електробусів, 25 трамваїв та 30 тролейбусів.

Загальна сума потреб Львова склала близько 2,5 млрд грн. Це максимальні потреби міста.

"Навряд чи їх задовольнять на всі 100%. Оскільки Львів - місто із найрозвинутішою електротранспортною інфраструктурою, нашу заявку зможуть задовольнити на 50-60%. Цих коштів нам вистачить, аби впродовж наступних п'яти-десяти років суттєво оновити склад електротранспорту", - пояснив ZAXID.NET народний депутат фракції "Самопоміч", заступник голови парламентського комітету з питань промислової політики та підприємництва Сергій Кіраль.

Читайте також: Наступного року львів'яни зможуть оплатити проїзд у трамваї карткою

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

За його словами, у першому кварталі 2016 року буде відомо, яку суму Європейський інвестиційний банк готовий надати на оновлення електротранспорту в Україні загалом та у кожному місті зокрема. Також стануть відомі і умови кредитування. Окрім Львова, участь у програмі беруть ще 15 міст України.