"Укроборонпром" створить подібний до американських ударний дрон та камуфляж-невидимку, здатний приховати бронетехніку.

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" розповів заступник генерального директора з розвитку "Укроборонпрому" Артур Херувимов.

"Щодня у нас відбувались зустрічі з нашими західними партнерами. У підсумку було підписано кілька знакових меморандумів, у тому числі між "Антоновим" і WB-electronics з Польщі про створення ударного безпілотника на базі українського літака", – сказав він.

За словами Херувимова, дрон матиме розмах крил у 14 метрів і зможе самостійно знаходити і знищувати цілі. Найвідоміші дрони в цьому класі – американські MQ-1 Predator і MQ-9 Reaper.

"Проект забезпечить значне підвищення боєздатності всієї армії. А враховуючи співпрацю з поляками, він відкриває величезний ринок країн, які купують озброєння західного стандарту. Завдяки таким контрактам ми зможемо модернізувати наше виробництво і направити всі зусилля на підвищення боєготовності України", – наголосив він і додав, що ціна апарату буде набагато нижчою, ніж у західних аналогів.

Популярні новини зараз

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Читайте також: Поляки допомагатимуть Україні в модернізації оптики для бронетехніки

Херувимов також зазначив, що в Україні планується створення спільного з Польщею виробництва сучасних засобів маскування, які можуть приховати "будь-який танк, БМП, БТР, будь-яку іншу машину або об'єкт в тепловізійному і радіо діапазоні".

Крім того, завершуються випробування бойової машини "Дозор-Б". Після того, як військові нададуть свої зауваження, "Укроборонпром" розпочне серійне виробництво цієї машини.