Волинська, Львівська та Чернівецька митниці перевиконали план по збору платежів. Згідно з новим законом, тепер обласні ради зможуть направити понад 120 мільйонів гривень на будівництво доріг.

"У вересні 2015 року за оперативними даними до державного бюджету надійшло 18,8 млрд. грн. митних платежів, що на 735,2 млн. грн. (+4,1%) більше, визначених Міністерством фінансів України, індикативних показників. Перевиконання досягнуто – дороги будуть", - повідомила сьогодні зранку Державна фіскальна служба.

Зміни в законі, які дозволяють направляти половину грошей від перевиконання плану по збору з митниць, були запроваджені Мінфіном на початку вересня. Ініціатором цієї норми виступив губернатор Одещини Михайло Саакашвілі. Проте, Одеська область, яка потрапила до експерименту, не змогла перевиконати план, тому й грошей на будівництво доріг не отримала.

"У вересні 2015 року перевиконання досягнуто митницями ДФС у Волинській області на 78,1 млн. грн., Львівській – на 123,6 млн. грн., Чернівецькій – на 58,1 млн. гривень", - повідомляють у ДФС.

Читайте також: Дороги будуватимуть за гроші з митниць - Порошенко

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що фіскальну службу створять наново за зразком патрульної поліції. Крім цього, митниці Одеської та Львівської областей вирішили передати в керування приватним компаніям з початку 2016 року.