Держенергоефективності та Словацьке інноваційне енергетичне агентство підписали меморандум про співпрацю в сферах енергоефективності, енергозбереження та відновлюваної енергетики.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Голова агентства Сергій Савчук у складі урядової делегації 10 вересня відвідав Словацьку Республіку, де в ході зустрічей і був підписаний меморандум.

Це, за його словами, важливий для нашої країни документ, оскільки Словаччина вже пройшла той шлях, яким сьогодні йде Україна.

"Згідно Національної стратегії Словаччини по реновації будинків, в 2013 році в країні термомодернізіровано 50,38% багатоквартирних будинків і 33% приватних. До 2020 року ці показники повинні збільшитися до 72,15% і 47,61% відповідно", - зазначив Савчук.

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Він додав, що Україні важливо використовувати досвід Словаччини, оскільки в країні 80% житлового фонду потребує термомодернізації.

Читайте також: Україна готова до зими на 90% - Мінрегіон

Українська програма з енергоефективності, за словами голови агентства, розроблялася спираючись на європейський досвід. Він додав, що в Словаччині за вісім років реалізували 599 проектів у житлових будівлях на суму 91,5 мільйонів євро.

Савчук додав, що сторони обміняються досвідом в рамках меморандуму.

Для вивчення передового досвіду у сфері енергоефективності меморандумом передбачається проводити спільні семінари та конференції.