Парламент підтримав безкоштовну приватизацію житла в гуртожитках. Його власниками можуть стати ті, хто прожив в ньому більше п'яти років.

За законопроект №1076 у другому читанні віддали голоси 256 народних депутата. В ньому врахували правки президента Петра Порошенка. Приватизувати можна ті гуртожитки, які перебувають у власності об'єднаних територіальних громад.

Мешканці гуртожитку можуть отримати право власності на житлове приміщення, якщо їх поселили туди на підставі спеціального ордера і жили за договором найму.

Дія законопроекту поширюється на гуртожитки, побудовані в радянські часи на державні кошти, і ті, що включені до статутних капіталів господарських товариств та інших організацій. Також приватизувати дозволили житло, що належить колишнім державним і комунальним підприємствам, навіть якщо їх передали юридичним особам.

Під час виступів в Раді заявили, що прийняття змін до законодавства чекали півмільйона українців, які живуть в гуртожитках. Вони не могли оформити договори з постачальниками комунальних послуг та отримати прописку.

Популярні новини зараз

Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці

Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, у Верховній Раді не готові підтримати підвищення пенсійного віку для українців.