Служба безпеки України встановила факти знищення російськими власниками економічного потенціалу ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат".

Як повідомляє прес-служба СБУ, незважаючи на рішення судів різних інстанцій про повернення акцій комбінату у власність держави, російські власники паралельно з оскарженням судових рішень розпочали демонтаж елементів технологічного обладнання з підприємства.

За даними Служби безпеки, з грудня 2014 до червня 2015 року з комбінату вивезено майна на суму понад 100 мільйонів гривень.

СБУ наголошує, що у червні поточного року Верховний суд України остаточно повернув 68% акцій ПАТ "ЗАЛК", які належали росіянам, у державну власність.

Однак, вже після рішення суду співробітники спецслужби виявили та блокували нову спробу вивезення обладнання з комбінату.

Популярні новини зараз

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ст. 113 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.

Читайте також: У росіян забрали Запорізький алюмінієвий комбінат

Нагадаємо, "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" був єдиним в Україні виробником первинного алюмінію з потужністю в 100 тис. тонн на рік.

Комбінат оголосив про припинення випуску первинного алюмінію у квітні 2011 року. У 2014 році завод повністю зупинив виробництво продукції.

Власником ЗАЛКу була компанія "Російський алюміній" (РУСАЛ) мільярдера Олега Дерипаски.