18 липня у Харкові на площі Свободи влаштували "Відкритий університет". Акцію присвятили знайомству харків'ян із бойовими машинами і зброєю.

Про це повідомляє Gunportal.

"Мешканці міста побачили і оцінили справжні Танк Т-64, Броньовану розвідувально-дозорну машину БРДМ-2 і та БТР-80", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Військові протестували модернізований бойовий вертоліт Мі-24П

Вся техніка - у бойовому стані.

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

"БТР-80 призначений для доставки десантного складу в будь-яку точку, долає брід до півтора метра, плаває. БРДМ-2 - хімічна версія, теж плаває, є спеціальні колеса для переборення окопів, ровів. Танк Т-64 призначений для ураження живої сили і техніки противника. У нього посилена броня, є динамічний захист, він серйозніше озброєний, ніж інші машини. Найслабший тут - БРДМ-2. Вона не використовується для серйозних бойових цілей - в тилу їздити командним складом на розвідку", - розповів солдат Сергій.

На захід прийшло чимало дітей, які із задоволенням брали зброю до рук і лазили по техніці.

Капітан міліції Максим показав засоби та зброю, які знаходяться на озброєнні у правоохоронців.

"Це все засоби індивідуального захисту: каски, комплекти для захисту рук, ніг, бронещит, бронешлем, який може витримувати пістолетні постріли", - розповів він.

Набір для огляду місця дорожньо-транспортної пригоди продемонстрував головний експерт Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Олег Борисович Кучеренко.

"Найчастіше використовується рулетка, лупа, інструменти для вилучення якихось деталей, номерки, які позначають місце події", - пояснив він.

Усіх бажаючих вчили плести маскувальні сітки та патріотичні браслети.