Один з музейних працівників Німеччині побачив на сайті Полтавського художнього музею імені М. Ярошенка картини, що належать князівству Анхальт-Дессау. Співробітники українського музею не бачать причин для того, що видати князівському роду шість картин, які вивезли радянські солдати після Другої Світової війни в 1946 році.

Про це повідомляє Обком.

Німецька сторона повідомила, що твори мистецтва належали родовій колекції принца Едуарда фон Анхальта, а найбільше їх цікавить портрет роботи Лукаса Кранаха-молодшого, датований ще 16 століттям. Спадкоємець князівської родини, 73-річний принц Едуард фон Анхальт, дізнавшись, що в Полтаві виявили картини, які власністю його далеких предків, захотів отримати їх назад.

Матеріал по темі: Пам'ятники Другої світової війни не зноситимуть

Директор Полтавського художнього музею Ольга Курчакова провела прес-конференцію і повідомила журналістам, що адміністрація музею поки не отримувала офіційного запиту від німецької сторони. Жінка повідомила, що картини не є оригіналом, а копіями, про що зазначено в документах.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

На прес-конференції так само нагадали, що під час німецької окупації Полтави загарбники вивезли з місцевого художнього музею 26 тисяч творів мистецтв.