Сьогодні у першу річницю загибелі військового Сергія Кульчицького у Львові на території військової частини №3102 генерал-майору відкрили пам'ятник.

Про це повідомляє Zaxid.net.

У відкритті взяли участь військові генерали і побратими, сім'я загиблого, міський голова та чимало львів'ян.

Героя вшанували хвилиною мовчання, поклали квіти та освятили пам'ятник.

Читайте також: На Львівщині починаються навчання із американцями

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

"Якщо ви уважно подивитесь на цей образ, то побачите відкриту, чисту, вільну людину. Він воював за волю, за свободу і загинув вільно", – сказав міський голова Андрій Садовий.

Нагадаємо, рівно рік тому начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії разом з 11 своїми підлеглими виконував бойове завдання в місті Слов'янську, що на сході України.

Того дня вертоліт МІ-8, у якому летіла група разом з генерал-майором, збили терористи неподалік гори Карачун.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Сергій Кульчицький багато зробив для створення Національної гвардії та входження до складу гвардії добровольчих батальйонів.

"Не випадково і не раптом 1-й і 2-й резервні добровольчі батальйони Нацгвардії об'єдналися в нині один з найбоєздатніших бойових підрозділів країни - батальйон Нацгвардії ім. Кульчицького", - написав він на своїй сторінці Facebook.

Загиблого офіцера посмертно нагородили орденом "Золота Зірка" за військові заслуги, героїзм та самопожертву, виявлені під час захисту державного суверенітету України.

Також його іменем назвуть нову вулицю у Львові, в мікрорайоні, який планують побудувати для учасників АТО та їхніх сімей.