СБУ порушила справу проти вищого менеджменту Укратранснафти за зловживання на 456,4 мільйонів гривень. Вони передали технічну нафту, яка належала державі, на зберігання приватній компанії за завищеними цінами. Керівникам компанії може загрожувати до 8 років ув'язнення.

"Менеджери компанії уклали угоди, за якими зменшили терміни безоплатного зберігання нафти до 90 діб. Після завершення безоплатного періоду, посадовці, порушуючи вимоги закону "Про здійснення державних закупівель", без проведення торгів уклали нові договори з підприємцями вже на платній основі", - ідеться в повідомленні СБУ.

За підрахунками слідчих, менеджери Укратранснафти перерахували приватним підприємцям 456 мільйонів 437 тисяч гривень. Причому, якщо в 2014 році нафти зберігали у комерційних резервуарах за 1,7-3,2 гривень за тонну нафти на добу, в 2015 році її зберігали вже за 6,2 гривень.

Читайте також: "Якщо Коломойський не хоче робити подарунків Путіну, він має піти на мирову"

"Коли державна компанія забирає нафту з безкоштовних резервуарів і передає її на комерційне зберігання – це очевидна корупція. Проте, оскільки Укртранснафта, як і Укрнафта контролюються Ігорем Коломойським - перспективі справи сумнівні. Аналогічну справу вже порушувала прокуратура в квітні минулого року, проте завершилася вона пшиком", - каже експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу – "Зловживання владою або службовим становищем із тяжкими наслідками". За це передбачено позбавлення волі на термін від п'яти до восьми років.