Активісти одеського Євромайдану схопили прокурора Юрія Богомола поруч з Одеським апеляційним судом та намагалися кинути в сміттєвий бак. Проте прокурор виявився красномовним і вмовив не "люструвати" його в обмін на обіцянку бути більш компетентним. Аби ніхто більше не зачіпав посадовця, прокурора до автомобіля супроводжувала міліція.

"Люструвати" прокурора вирішили через справу відомого журналіста видавництва "Інфоцентр" та члена "народної ради Бесарабії" Віталія Діденка. Активісти звинувачують прокурора в некомпетентності та непідготовленості до розгляду справи.

Нагадаємо, Віталія Діденка звинувачують в посяганнях на територіальну цілісність України. Під час розгляду справи стосовно нього суд першої інстанції постановив відправити журналіста на 2 місяці в СІЗО. Той подав апеляцію.

Читайте також: В Одесі пікетують прокуратуру

27 травня була розглянута апеляція. Активісти вважають, що прокурор належним чином не виконував своїх обов'язків і не підтримував обвинувачення, через що суд не зміг винести справедливого рішення. В результаті вирок залишився без змін.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще