Сьогодні на Донбасі спостерігається спокійна обстановка. Про це повідомив прес-офіцес Леонід Матюхін. Він припустив, що така ситуація пов'язана з проведенням терористами урочистих заходів з приводу річниці з дня референдуму про незалежність.

З 5.34 по 10.19 не прозвучало жодного пострілу. Також бойовики не використовували заборонену мінською угодою зброю.

Тим не менш, одинокі постріли спостерігали на Маріупольському напрямку, де бойовики застосовували стрілецьку зброю і гранатомети. Терористи атакували бойові позиції бійців АТО в районі Широкиного.

Читайте по темі: Російські солдати масово відмовляються воювати в Україні - Reuters

На Донецькому напрямку атакували шахту Дутовку, Піски, Красногорівку. На Луганському напрямку бойовики обстріляли з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї Новотошківку і Щастя, в Сокільниках працював снайпер.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

У Донецьку сьогодні пройшов парад бойовиків, приурочений до річниці з дня проведення незаконного референдуму про від'єднання окупованої території від України.

"Рівно рік тому ми всі разом сказали" ні "фашизму, рабству і страху. Рівно рік тому ми проголосували за незалежність, свободу і щасливе майбутнє наших дітей", - заявив ватажок "ДНР" Олександр Захарченко.

У той же час лідер незаконної ДНР Денис Пушилін і нелегітимної ЛНР Владислав Дейнего на мінських переговорах заявили про готовність бути у складі України, але з наданням широкої автономії і просто автономії відповідно.